Јуни
Работа

Јуни во работата ќе ви донеси прилично добри резултати. Ќе мора многу да работите, па не е лошо да се држите на тоа, да не отстапувате од редовниот работен ритам и да не одбивате дополнителна работа од претпоставените, иако ќе ви изгледа доста неинтересна и несвојствена за вас. Одењето на одмор или боледување би можело да ви направи тешкотии на работното место не само што ќе заминете кога енајважно за вашата фирма, туку не е добро и за вашата кариера. Можете да пропуштите важни настани или проекти кои подоцна нема да се случат. Секако дека сте располежени за одмор и забава, меѓутоа оставете го тоа за кон крајот на месецот или уште подобро за наредниот. Во втората половина од jуни може да ве изненади некоја деловна напнатост. Во почетокот ќе ви изгледа малку тешко и безизлезно меѓутоа кога ќе почнете да ги средувате работите чекор по чекор, одеднаш пред вас ќе се отвори прооден пат. Како и да е и во овој период не семете да се препуштите на пасивноста и на забавата. Искористете ги позитивните планетарни делувања, бидете поамбициозни и пронајдете начин да ја зголемите желбата за деловен успех. Исто така ќе бидете преку целиот период расположени за комуникација со луѓето, често ќе излегувате, ќе запознавате бројни нови пријатели и брзо ќе се зближувате со луѓето. Не заборавајте на старите пријателства ,многу е важно во овој период да ги негувате.


Љубов

На љубовен палн ве очекува пријатен месец. Во текот на првата половина ве очекуваат добри настани, меѓутоа ќе ви недостасува храброст и слобода за целосно да уживате во нив. Повеќето од вас ќе уживаат во големите друштва, а некои во волшебниот круг на љубовната врска. Во втората половина од месецот помалку ќе се затворите во себе, некако ќе бидете презаситени од луѓе, а можеби и настаните во деловниот свет ќе ве исклучат од задоволствата. Младите и недоволно искусни ќе посакаат промена на љубовен план. Влегуваат во нова фаза, различна од онаа која ја поминаа во последните неколку месеци. Можеби е добро уште малку да останете млади и на тој начин да ја водите љубовата. Повозрасните ќе стравуваат од заладување на односот со партнерот. Чувствувате дека во последно време престанал да ве сака. Тоа не е вистина само потребни му се некои промени кои вие не сакате да ги прифатите. Постојано ќе барате нешто ново, подинамично и повозбудливо. Највероватно ќе се впуштите во некоја љубовна авантура од таков тип која брзо ќе заврши, меѓутоа ќе ви донесе драгоцено искуство. Вагите кои се во посериозни врски доста ќе флертуваат во овој месец, а можеби и ќе скршнат малку настрана од врската. Набрзо ќе сватите дека сте направиле грешка и веднаш ќе мну се вратите на партнерот. Нека остане во тајност бидејќи ве очекуваат доста проблеми, многу поголеми отколку што и самите претпоставувате. Вагите во брак ќе бидат зафатени со деловниот живот, ќе се трудите да стекните материјална сигурност и самодоверба која мислите дека е клуч за решавање на љубовните проблеми. Последната декада од месецот не е многу поволна за слободните Ваги. Се што ќе правите правете го во првата, бидејќи покасно ќе жалите за пропуштените прилики. За некои јуни би можел да биде месец во кој ќе стапат во брак доколку се случи тоа бракот крунисан во овој период ќе биде среќен и траен. Вагите кои се во долга вркса и одамна веќе имаат сватено дека таа не е вистинската за нив во овој период ќе соберат храброст за да ја прекинат. Проанализирајте ги сите мани на партнерот, но исто така ставете ги и вашите и кој од нив тој ги трпи. Не се обидувајте да се менувате и да се прилагодувате туку реално согледајте ја ситуацијата и видете дали уште еднаш тој или таа е вистинската личност за вас.


Здравје

Јуни ќе биде добар за вашето здравје посебно во првата половина од месецот, додека после 21 јуни, ќе почни помалку да се нарушува, посебно кај родените од втората декада. Можни се проблеми со крвниот притисок кој ќе биде нестабилен поради негативната енергија акумулирана во текот на првата половина од Јуни. Исто така во овој месец ве очекуваат неколку непријатни ситуации кои дополнително ќе ве напнуваат. Не губете време, превземете нешто и намалете ја нервната напнатост. Доколлку не можете тоа да го сторите со прошетки и спорт направете го со некои средства за смирување, но нека бидат на природна база.


Совет

Искористете ги поволните планетарни делувања и доколку немате некои позначајни активности на работното место, препуштете му се на љубовта. Не заборавајте на работата имате доволно енергија и време да стигнете подеднакво на двете страни.


Идеален партнер

За овој период исклучително добро ќе си одговарате со Близнаците. Две уметнички природи, сензибилни и интелегенти. Заеднижки им е стремежот кон новини и возбудувања, а тоа може да биде главната прижина за нивното зближување. Нивниот љубовен живот ќе биде повеќе отколку добар, затоа што и еднот и другиот знаат да го возбудата партнерот, а само заеднижкиот живот ќе им ја пружи целата потребна стимулација. Малку е веројатно дека некој трет може да ја загрози нивната врска, затоа што ни еден нема да му придава посебно внимание на неверството. Иако двајцата се нестабилни сепак врсдкта може да биде извонредна.