Април
Работа

Условите не ви се најповолни за реализација на вашите планови прдвидени за овој месец. Сатурн вашиот владетел ќе биде негативно аспектиран во првата недела од април од Венера. Ве советуваме поважните работи да ги оставите за подоцна. На тој начин ќе можете да избегнете барем дел од стресовите кои ви се закануваат. Ќе морате мирно и сталожено да ги анализирате сите задачи кои себе си сте си ги поставиле. Бидејќи ако водите празни разговори може да се случи од сите понудени прилики да ја изберите онаа најлошата -одложување. Во втората декада од месецот внимателно анализирате ги настаните на работна сцена и обидете се да пронајдете најдобри услови. Многу ќе ви биде важно да го подобрите вашиот целокупен рејтинг. Направете се што е потребно околината да ги прифати вашите идеи. Ве очекува реализација на една ваша поранешна идеја. Можеби почетокот нема да ве радува, но сепак не губете трпение и продолжете. Уметнички настроените претставници ќе добијат неочекувана помош при реализацијата на своите планови и идеи. Оние кои се занимаваат со приватен бизнис можат да сметаат на извесен успех, но и на јавна популарност зошто со својата инвентивност кон крајот на месецот можат да направат чудо. Последната декада од април ви е особено поволна за извршување на за вас многу важна работа. Иако мислите дека проблемите се нерешливи ќе се случи обратното. Искористете ги поволните влијанија на планетите во овој период од месецот, ве очекува напредување. Семејството е на ваша страна и ве поддржува. Финансиската ситуација преку целиот месец ќе ви биде нестабилна. Ве очекуваат некои настани кои можеби ќе доведат до промени во вашиот живот. Тие промени уште на почеток не мора да ги доживеете како поволни но, можат да ви решат некои проблеми од порано и без нив ќе можете да живеете помирно и постабилно.


Љубов

Сентименталнте односи преку целиот Април ќе ви бидат многу напнати. Венера планетата на љубовта не ее поволно поставена за Јарците. Партнерот се оддалечува од вас. Обидете се да ги контролирате вашето однесување и не правете сцени со кои ќе го скренете вниманието на околината. Ќе бидете доста посесивни што е вообичаено за вас и ќе тежнеете кон стабилна врска, а моралните принципи ќе ви бидат доста високи. Може да се случи партнерот да го ставите во големо искушение како би ја проверите љубовта, тоа нема да ви биде добра идеја. Не претерувајте. Слободните премногу ќе избираат. Последно време како да ве напуштаат страстите, па барате партнер кој ќе биди полн со разбирање и духовно ќе ве надополнува. Некои ќе размислуваат и за брак. Ако го склопите во овој период и одлучите тоа да го направите за скоро, имајте на ум дека не сте го одбрале вистинскиот момент. Јарците во брак исто така влегуваат во нехармоничен период. Во многу работи порано не сте гледале проблем, но сега станувате свесни дека за некои работа треба отворено да поразговарате со партнерот. Напнатоста се повеќе ќе биде присутна меѓутоа со поблага комуникација лесно ќе ги надминете проблемите со брачниот другар. Можни се проблеми во односот со пријателите. Постои мала напнатост во ова поле па не дозволувајте поради некои ситници да изгубите добар пријател. Во втората половина од месецот ќе почнете да бидете помалку раздразливи, тешко ќе можете да комуницирате па партнерот често ќе ви повторува дека последно време многу молчите и вината ќе ја бара во себе. Не дозволувајте неговото прилагодување да замине предалеку бидејќи тоа може да ве направи себични. Од друга страна ќе бидете посесивноста ќе достигне уште поголеми размери, па ќе станете доста несигурни во во верноста на партнерот.


Здравје

Здравјето во април ќе ви биде просечно, поточно променливо во зависност од периодите и ќе зависи од вашата активност. Не се нервирајте премногу, вашата психичка стабилност најдобро ќе влијае на вашата здравствена состојба. Преголемата активност во првата декада од месецот може да ви донесе некои општи пореметувања. Родените во третата декада нека бидат попретпазливи во ракувањето со електрични апарати. Внимавајте на исхраната, посебно на онаа храна ќоја ви го покачува крвниот притисок. Не консумирате премногу алкохол кој лошо делува на вашата здравствена состојба. Активните спортисти, ќе добиваат силна поддршка од Марс, планетата на енергијата која во првите две декади од месецот ќе биде поволно поставена за Јарците.


Совет

Направете се што е потребно околината да ги прифати вашите идеи.


Идеален партнер

Во овој период идеален партнер ќе ви биде Ракот со кој покрај тоа што можете да остварите стабилна љубовна врска на деловно поле можете да остварите одлична соработка. Бидејќи и двајцата се внимателни со парите во оваа врска не би требало да има финансиски проблеми, умеат со него да располагаат и да штедат. Без оглед на тоа колку пари имаат сепак нема да пропутат да ја прослават било која семејна свечаност. Таа сентиманталност им е заедничка и може да стане основа за поинтимна врска меѓу нив. Јарецот можеби ќе треба да развива романтични склоности за да го усреши Ракот вкревет, а Ракот пак ќе мора да се помири со тоа дека Јарецот не е расположен за секс кога ќе падне во една од своите депресии.