ПОЧЕТНА

Април
Работа

Сонцето, до 21 Април ќе бидат во вашиот знак. Тоа ќе ви даде доволно енергија повеќето од деловните проблеми да ги прифатите како предизвик и веднаш да ги решите. Ќе бидете доста активни полни со енергија, а позитивниот развој на љубовните настани дополително ќе ве мотивира. Во првата декада од месецот одлично ви се аспектирани спортските активности па доколку се занимвате со спорт искористете го периодот за подобрување на вашата физичка кондиција или за постигнување на персонални рекорди. Во втората половина од Април, Меркур, планетата на комуникациите, влегува во вашиот знак. Со тоа вашата креативност и способност во комуницирањето ќе стане нагласена. На памет ќе ви доаѓаат одлични идеи меѓутоа ќе треба малку повеќе да се потрудите истите да ги наметните, бидејќи деловната околина повеќето од тие предлози ќе се труди да ги отфрли. Потрудете се во периодот од 14 до 21 Април да го подобрите односот со вашите претпоставени бидејќи подоцна нема да бидат толку добро поставени планетите, а подршката од нив ќе ви биде многу потребна. Сонцето вашиот знак ќе го напушта на 21 Април, па така одличниот период веднаш ќе се претвори во нешто друго. Треба да внимавате во првите неколку дена од третта декада бидејќи вашиот владетел Марс ќе биде негативно аспектиран. Избегнувајте судири со авторитети, не влегувајте во конфликти со постари личности и секако бидете максимално внимателни бидејќи ви се закануваат опасности од тајни непријатели. Побезболно, третата декада ќе ја поминат оние кои се занимаваат со самостојната работа и добро би било во овој период од месецот да не се зафаќате со никакви тимски активности бидејќи ќе си наметнете само нервози. Финасиската состојба во почетокот малку ќе ве загрижува, меѓутоа во втората декада се подобрува, посебно во оние сфери каде што се заработува брзо и малку.


Љубов

Планетата на љубовта Венера во првата декада од овој месец ќе престојува во за вас пријателскиот знак На Водолија, меѓутоа на моменти ќе биде лошо асперктирана па можеби ќе ја почувствувате нејзината темна страна односно љубомората и посесивноста. Ќе биде ведри и ќе се потрудите максимално да ја зајакнете врската. Многу ќе давате меѓутоа проблем ќе биде тоа што исто толку ќе барате да ви се врати. Ова може да доведе до расправии со партнерот. Втората декада од месецот ќе доживеете вистинаска експанзија на емоции и често ќе ви носат страв од разочарување. Слободните ќе имаат доста интензивен живот меѓутоа сепак тешко ќе се одлучуваат да влезат во некаква врска. Ќе уживаат во поширокиот семеен круг можеби некаде ќе помагаат, а тоа во моментот доста ќе ги исполнува. Може да се случи и некој од вашите роднини да ве запознае со новиот партнер. Во последната декада и понатаму ќе бидете врдри и расположени, меѓутоа лесно ќе можете да влезите во некакви расправии со партнерот иако за тоа ќе нема посебни причини. Ситните расправии брзо ќе завршуваат, а можеби ќе допридонесат за зајкнување на врската. Често ќе добивате напади на љубомора, кои ќе резултираат со проверка на верноста на партнерот кои пак можат да бидат причина за расправија со партнерот. Не претерувајте и самите знаете дека немате основа за тоа. Овните во брак би можеле да поминат низ мала брачна криза на самиот почеток од месецот, можеби добро е малку повеќе време да му посветите на вашите деца. Заеднички излет или празничното расположение нека ви бидат основа за подобрување на хармонијата во семејството.


Здравје

Април ви носи значително подобрување на здраствената состојба. Се препорачува да се позанимавате со постоечките проблеми со синусите, половината и бубрезите. Направете ги потребните контроли кои долго време ги одлагате. Можни се некои чести но мали главоболки во втората декада од месецот на кои не треба толку сериозно да гледате. Потрудете се да ја подобрите циркулацијата на крвта со некакви чаеви. Бидете доста внимателни во сообраќајот во последната декада од месецот, можни се сообраќајни повреди, повреди на работа особено ако работите се струја, алати или техника. Кај постариете Овни можат да се појават проблеми со бубрезите и мокрачните патишта, посебно кај машките претставници.


Совет

Потрудите се малку повеќе да ги наметувате своите идеи врз околината, но не инсистирајте. Тоа ќе ви загарантира успех.


Идеален партнер

Ќе ви треба некој разионален за да ве спушти малку на земја, а тоа се Девиците. Тоа е добро за работата, а во љубовта повеќе би се сложувале со некој идеалиста како на пример со Водолиите. Кога двајцата првпат ќе се сретнат, мометот е величенствен, експлозивен као гром. Оваа љубов брзо се разгорува, но исто така може да се угасни брзо. После првото дете, овој однос останува заради децата и околината, двајцата почнуваат умерено да се дистанцираат. Оваа врска е многу интересна, може изненадно да започне, но може и да потрае. Ако дојде до неверство, Овенот одма ќе раскине, додека Водолијата нема да поставува многу прашања за тоа. Ако двајцата се интелектуалци оваа врска може да биде трајна и интимна, бидејќи во тој случај помалце ќе бидат подложни на предрасуди.