Април
Работа

Се наоѓате во добра форма. Пред вас се многу можности, па на вас останува да одберете за што ќе се одлучите. Ќе знаете што сакате и ќе бидете многу упорни во тоа, а работните амбиции многу позитивно делуваат на вашата психичка состојба. Полни со ентузујазам, подготвено и сериозно ќе се зафатите за решавањето на проблемите. Ќе делувате на многу полиња и речиси на сите ќе забележите успех. Со добрите работни навики и одличната концентрација ќе ви биде овозможено да завршите некои работи кои сте ги развлекувале од порано. Можете да правите долгорочни планови, ќе имате многу нови идеи, а ако работите во група ќе бидете иницијатор за некоја крупна работа. Многу ви е важно да го привлечете вниманието на околината и вашите идеи да ги претставите на оргинален начин. Ќе ви биде потребна дипломатска нота и добра работна стратегија во настапите пред соработниците. Употребете ја проверената формула. Ќе имате можност да доминирате над некој највероватно колега или соработник. Не бидете премногу горделиви поради тоа и бидете поколегијални. Финансиската состојба исто така преку целиот месец ќе ви биде поволна. Можеби ќе се зафатите со некоја нова работа од која можете да очекувате многу пари. Работа со странство би била многу пожелна. Родените во третата декада ги очекуваат напнатости, стресови, а можеби и некој неповолен пресврти кон крајот на месецот. Ќе морате во се што ќе работите да бидете повеќе внимателни за да не се случи вашата стратегија да ја изградите на погрешни претпоставки. Тоа е многу можно. Односите со околината на самиот почеток од месецот ќе ви бидат доста пријатни, меѓутоа во втората и третата декада помалку се расипуваат. Не се движете многу во овој период и избегнувајте ги контактите кои не ви се потребни.


Љубов

Од љубовниот живот ќе бидете исто така многу задоволни. Венера во првата декада од месецот ќе биде во вашиот знак. Ќе бидете исклучително шармантни и пријатни во друштво, па постојано ќе бидете барани за журки излегувања и слично. Ќе бидете импресионирани од средбата со една стара љубов, а можеби и ќе посакате таа љубов да се повтори. Ако сте во сериозна врска, внимавајте што ќе направите. Родените во третата декада тешко ќе го поднесувате одсуството на партнерот, па најповеќе од расправиите ќе бидат околу тоа. На моменти ќе бидете подготвени на компромиси, а понекогаш и целеосно ќе попуштате. Навистина ќе се движете од крајност во крајност, а тоа само ќе ја зголемува нервозата кај партнерот. Ситуацијата ќе се смири со влегувањето на Сонцето во знакот на Бик на 21 Април, а целосна хармонија ќе постигнете на самиот крај од месецот. Слободните претставници ќе имаат многу среќа во првата неделава од месецот. Ќе бидете отворени за комуникација излегувања и забава. Ќе запознавате интересни луѓе, а ќе обновите и некои стари пријателства. Ќе излегувате многу, а во поголемите друштва одлично ќе се снаоѓате. Кратките патувања можат да ви донесат доста незаборавни моменти. Можете да започнете и со решавање на недоразбирањата во семејството. Обидете се сите проблеми да ги споделувате заедно со партнерот, тоа доста ќе ви го зацврсти бракот. Она што ќе недостасува во овој период можеби е пријателскиот однос со децата. Посветете повеќе внимание на вашиот изглед, ќе се чуствувате многу поубаво и посигурно.


Здравје

Во првата половина од април нема да се чувствувате најдобро, а тоа пред се ќе биде како резултат на преголемото и ентузијастичко ангажирање во работата што ќе резултира со исцрпеност. Не се трудете премногу ако веќе гледате дека не можете да постигнете многу. Исто така не се нервирајте премногу, вашата психичка стабилност најдобро ќе влијае на вашата здравствена состојба. Проблеми со срцето и циркулацијата поточно притисокот ќе бидат присутни во средината на месецот. Крајно време е да почнете да внимавате на исхраната и да престанете да конзумирате алкохолот и премрсната храна. Хроничните болесници кои патат од мигрена и лумбаго, втората декада од месецот ќе ја поминат со многу тешкотии.


Совет

Обидете се сите проблеми да ги споделувате заедно со партнерот, тоа доста ќе ви го зацврсти бракот.


Идеален партнер

Вашиот идеален партнер за месец април е Бикот. Единствено овие луѓе ќе можат да создадат насмевка на лицето и доста проблеми заеднички да ги решите. Внимавајте на овие луѓе, љубомората најповеќе им пречи. Во оваа комбинација компатибилноста и разбирањето се постигниуваат со многу напор, но наградата секогаш е чувството дека е остварено нешто навистина вредно. Овие двајца можат да бидат оддалечени како земјата и небото, секогаш еден од нив ќе остане незадоволен. Бикот е конзервативен, живее во сегашноста, додека Водолијата е лесноумна и екстравагантна и често живее пред своето време. Тоа се најважните разлики помеѓу овие две битија и тешко е да се замисле нивниот разговор. Може да ги поврзе веселбата, друштвото, музиката, уметноста, децата. Во сексот и темпераментот и темпото не им се сложуваат.