ВОДОЛИЈА
ЗДРАВЈЕ

Кај Водолијата, временските поремтувања донесуваат јаки осцилации во организмот. Чувствителни органи му се: нервите, мозокот, срцето, лимфата, очите. Болести кои често се јавуваат кај луѓето родени во овој знак се анемија, недостаток на кислород во крвта, каталепсија, мигрена, разни фобии, епилепсија и специфични болести. Може да му биде и чувствителна психата од исцрпеност. Малку поретко се јавуваат болести како што се тетанус, хипохондрија, неуралгии, шизофренија, депресија, болести на кожата, душевни болести. Потребна му е топла просторија за работа и туширање со ладна вода. Исти така потребен му е и одмор и тоа на море. Треба да му бидат средени термините за одмор, сон и да не се изложува на големи осцилации во работата и температурата. Може да јаде се, посебно печено овошје, лимон, розмарин, разни тревки и чаеви. На пациентот Водолија потребно му е повеќе топлина и срдечност.

ИСХРАНА

Начесто е помалку страмежлив ориентиран само на себе. Благодарејќи на својот заштитник Уран мажот роден во знакот на Водолија доста е издржлив и поседува оргинален вкус. Таков е и на љубовен план. Сед пали лесно но тоа кратко трае. Зато прашањето на правилна исхрана е многу важно за неговата психичка и сексуална рамнотежа. према кинескатамедицина по типот на градба Водолиите спаќаат во ладни и суви личности па затоа потребни му се топли или млаки јадења со сладок вкус.јадењата од топлаприрода се: соја, црн пипер, зелени и црвени феферони, цимет и џумбур. Од слатките јадења погодни за овие лу”е се: ананасот, љубениците, бананите, циметот, каки, кафе, костени, репа, тиквички, смокви, јаготки, боранија, млеко, свинско месо, спанаќ, јајца, грозје, вино и шеќер од шеќерна трска.ако предложената исхрана не му е доволна на вашиот љубовник не му е доволна на вашиот љубовник да ја поврати силата, можете да му додадете витамин Б3 и Б1 кои ги има во јајцата, млекото , џигерот и квасецот.

Доколку сакате да го освоите мажот Водолија ви препорачуваме едноставен ароматски десерт од ананас, а покрај тоа ви нудиме и еден стар индиски рецепт: пире од моркови варени со млеко, шеќер и путер и зачинети со бадеми и семки од кардамон.