ПОЧЕТНА

Април
Работа

Почетокот на Април ќе го дочекате со решавање на проблеми поради нечии сплетки. Тајните непријателства ви се нагласени, посебно од моќни личности, а исто така ја немате подршката од оние од кои се надевавте дека ќе ви помогнат. Бидете малку подипломатски настроени, со тврдоглавоста и инаетот никаде нема да завршите само што ќе си го загрозите работното место и доста време ќе поминете во размислувања и нервози. Обидете се да бидете понастрана од сите личности кои би можеле да озборуваат, а исто така и вие внимавајте од озборување. Преку целиот месец доста ќе работите, а исто така и ќе ви биде потребен одмор кој тешко ќе можете да го најдете. На многу пати за да ги постигнете бараните резултати ќе мора да импровизирате и да се снаоѓате. После 14 април ви се зајакнуваат способностите за комуникација па и сите работи кои се поврзани со патувања, пишувања и сл ќе ви донесат успех со кој ќе бидете задоволни, меѓутоа финасиската состојба тоа нема да ви ја подобри. Преку целиот месец ќе бидете доста загрижени за финасиите, но на самиот крај од месецот, пријатно ќе ве изненади добивка која не ја очекувавте. Ќе ви биде малку криво бидејќи за време на празниците ќе немате доволно пари за да купите се она што сте го планирале. Можете да позајмите наскоро ќе имате можност да вратите. Со влегувањето на Сонцето во вашиот знак после 21 Април, состојбата значително ќе се подобри пред се на деловен план овој период ќе биди исклучително поволен за учениците и студентите. Ќе бидете доста креативни, ќе ви биде нагласено памтењето, па нема да ви биде потребно многу учење за нештото да го запаметите или научите. Лесно ќе импровизирате, меѓутоа немојте премногу да се базирате на својот шарм.


Љубов

Вашиот владетел Венера во првата декада од месецот ќе биде неповолно поставена за вас, па не е лошо да бидете подготвени на сите удари и предизвици кои ќе ве затекнат. Особено не е поволна првата недела од месецот која покрај неповолностите во љубовта и лошо ќе комуницирате. Многумина од вас би можеле да се впуштат во тајни љубовни врски. Ќе згазенте на своите морални принципи и често ќе доаѓате во конфликт самите со себе и личностите кои ги сакате. Бидете внимателни во овој месец лесно би можеле да ја прекинете врската со партнерот а исто така не се исклучени ни можностите за прекини на пријателства или односи со вашите пријатели или роднини. Младите Бикови во почетокот на месецот нема многу да се сложуваат со родителите, па утеха ќе пронајдат во пријателите, прва љубов, чести излегувања. Лесно ќе се заљубувате и тоа најчесто во погрешни личности. Врските во кои ќе влезете ќе траат многу пократко отколку што ќе очекувате, а најчесто другата страна ќе биде таа што ќе прекинува. Женските претставнички ќе привлекуваат доста постари момчиња, но по се изгледа ќе бидете посреќни кога би се дружеле со вашите врсници. Избегнувајте ги огнените знаци, можат да ви донесат доста проблеми. Доколку сте во брак расправиите со партнерот ќе ви бидат чести, вашиот партнер ќе ви изгледа доста наметливо и агресивно, но во принцип тоа ќе биде само во вашите очи. Ситуацијата е таква каква што е и тоа најверовано по ваша заслуга . Не се трудете со објаснување да ги решите проблемите внесете малку повеќе нежност и шарм така ќе го постигнете токму она што го сакате. Нема смисла да се карате бидејќи само ќе предизвикате спротивен ефект. Обидете седа допрете до партнеровите проблеми и настојувајте да ја хармонизирате вркста на најбезболен начи.


Здравје

Здраствените тешкотии не ви се големи но ви се натрупал голем замор и внатрешно незадоволство. Иако од Сонцето ќе добивате одредено количество на енергија, поставеноста на Марс во знакот на Овен доста ќе ви ја одзема енергијата и ќе ве прави да се однесувате летаргично и мрзеливо. Изгледа дека немате избор па ќе мора сите нгативни вибрации да ги апсорбирате во вас. Многу од вас ќе побараат помош од лекар а некои Ќе се обидат само да си ја средат психичката состојба со лекови за смирување. Можеби и двата случаи се добар избор, но сепак најповеќе ќе ви одговара домашна релаксирана атмосфера. Кај жените можни се гиниколошки пречки и некои наследни тешкотии на самиот почеток од месецот. Последната декада од Април ќе имате доброи здравје.


Совет

Бидете малку подипломатични, со тврдоглавоста и инаетот никаде нема да завршите само што ќе си го загрозите работното место и доста време ќе поминете во размислувања и нервози.


Идеален партнер

Единствен знак кој би можел флексибилно да се однеусва на вашите искажани зборови во овој месец е Јарецот. И двајцата имаат потреба за удобен дом и секој ќе вложи многу енергија во тоа. И едниот и другиот имаат карактеристичен страв од долгови, па тоа ќе ја елиминара можноста од финансиски тешкотии. Можеби ќе собираат стари предмети затоа што двајцата се интересираат за минатото. Взаемна е и нивната потреба за враќање кон природата и можеби ќе се изрази преку љубовта према градинарство или кампирање. Бидејќи им е толку убаво во нивниот дом и бидејќи се толку среќни кога ќе бидат заедно може да се случи целосно да се исклучат од надворешниот свет.