Мај
Работа

Марс планетата на енергијата и амбициозноста, поставена е во вашето трето поле, полето на комуникациите. Тоа е она што на еден Лав му е најпотребно, па затоа искористете се што ви се овозможува и преминете во акција. Подршката од Сонцето, вашиот владетел нема да ја имате во првите две декади меѓутоа останатите планети се доста поволно аспектирани, па искористете ги за подготвка на теренот, а во третата декада почнете да делувате. Планетите ви овозможуваат сами да си го организирате животот и работите да ги поставите онака како што најповеќе ви одговараат. Можеби време е да почнете и темелно да ги разработите сите планови кои ги планирате, а потоа да делувате. Комуникациите ви се исто така доста поволни, ќе имате разбирање со колегите, а тоа во моментот ви е доста ванжо бидејќи се наоѓате во ситуација во која мора да се делува групно, а колегијалниот успех е исто така поединечен успех. Како на големите, ќе се радувате и на малите работи и често ќе се обидувате да го исполните времето со некое интересно хоби. Можеби добро е во првите две декади да си посветите повеќе време на себе и да се воздржите од секакви делувања, а во третата декада да почнете со акцијата. Бидете уверени дека вашето трпение ќе биде наградено, па на крајот од месецот да бидете среќни со успехот. Финасиската состојба исто така ќе ви биде добра, бидете повнимателни со трошењето на пари, но исто така бидете внимателни и со изворите на приходи. Сите активности поврзани со финасии кои се косат со законот би било добро во овој период да ги избегнувате бидејќи на тоа поле ќе намате многу среќа. Можно е да имате повеќе среќа во игрите на среќа-ќе бидете изненадени од добивката.


Љубов

Емоционалниот живот може да биде многу интересен доколку ви е поврзан со работата и успехот. Во спротивно ќе ви биде потиснат или пак ќе биде во сенка на вашите деловни активности. За љубов некако ќе немате многу време меѓутоа сепак и она што ќе ви остане ќе го користите за вашиот партнер доколку сте во врска, а тоа ќе биде доволно за да го направите среќен, а и вие самите да бидете задоволни. Ќе бидете некако романтично расположени и доста сентиментални, па постојано ќе го осипувате со нежност и внимание, а и по некој подарок. Слободните ќе имаат прилика да бидат во друштво на познати личности, ќе имаат и прилики за да влезат во врска со некоја славна или позната личност. Тоа не значи дека може да бидат познати пеачи или глумци, може да се работи за популарни личности од местото на живеење, можеби некоја доста згодна девојка или дечко и сл. флертувањата и тајните љубовни врски исто така се позитивно аспектирани, но сепак внимавајте да не ја претерате особено ако сте во брак. Последната декада од месецот ќе бидете доста страствени, но исто така ќе бидете поранливи од обично. Настојувајте повеќе да се релаксирате, бидејќи преголемата кативност на работното место бара и повеќе одмор. Проблемите во никој случај од работното место не ги внесувајте во домот. Во наредниот месец морате да влезете со хармонични односи во бракот. Исто така во овој период прочистете ја својата личност од работите кои ви тежат, исечете ги сувите гранки, средете се, бидете елегантни и држете ја главата високо. Вашиот нов лик или имиџ може да биде како магнет за личностите од спротивниот пол, а и може да ве направи популарни во околината во која живеете. Односите во семејството ќе ви бидат хармонични преку целиот период, посветете му малку повеќе внимание на децата и бидете пољубезни кон постарите и кон родителите.


Здравје

Сонцето, Меркур, Марс и Венера се наоѓаат во добра положба спрема вашето соѕвездие, па така чуството на исцрпеност и напнатост ќе бидат непознати за вас. И покрај исцрпната работа тешко ќе се заморувате. Единствено ќе треба да бидат повнимателни заболените од срце и се препорачува некој полесни спортски активности, но во оние само во кои можете да уживате. Последната декада од месецот ќе биде малку напната, меѓутоа енергијата сеуште ќе биде на високо ниво бидејќи Марс преку целиот месец е поволно поставен за вас. Преголемото конзумирање на маснотии лесно можат да ви го покачат крвниот притисокот во организмот, без разлика на старосната граница во која се наоѓате.


Совет

Крајно време е да почнете темелно да ги разработите сите планови кои ги планирате, а потоа да делувате.


Идеален партнер

Во текот на овој месец можете многу да уживате покрај некој кој е роден во знакот на Девица, но само овој месец, бидејќи ова е многу нестабилна врска. Оваа врска сигурно нема да успее. Лавот ќе биде презафатен со својата кариера, а тоа за Девицата е потполно несватливо. Но постои можност топлината на Лавот да го победи гневот на Девицата и со текот на времето да се надминат овие несогласувања, но сепак тоа ќе трае кратко време. Потребата на Лавот да му се ласка и восхитува, нема да го добие од Девицата, бидејќи многу тешко дава комплименти, а кога е загрозено егото на Лавот станува арогантен. Конфликти се јавуваат и околу односот со парите.