Април
Работа

Ќе се трудите многу, многу ќе работите и ќе постигнете доста добри резултати меѓутоа за жал вие самите нама да бидете сосема задоволни. Во последно време апетитите ви се доста зголемени можеби малку се преценувате и себе си и ситуацијата во која се наоѓата, па затоа и доаѓате во ваква состојба. Време е да се соочите со реалноста и тоа колку побрзо го направите подобро е за вас. Навикнете се да бидете поскромни бидејќи со ваквата состојба за брзо време ќе бидете сосема незадоволни. Комуникациите во почетокот на месецот ќе ви бидат доста лоши но од втората декада почнуваат да се подобруваат. Со влегувањето на Сонцето во знакот на Бик состојбата значително ќе се подобри, па можеби ќе го промените размислувањето кое претходно го наведивме. Финасиите ќе ви бидат задоволителни кај некои Ракови нјаверовано и повеќе од тоа. искористете ги своите способности и сторете нешто на ова поле бидејќи ви е доста добро аспектирано. Трговијата и банкарството може да ви донесат доста солидна заработувачка во овој месец. Кај некои тоа ќе биде подигнување на кредит или позајмување на пари на подолг период со добри поволности. За време на празниците ќе потрошите поголема сума на пари бидејќи ирационално ќе ги распоредувате. Ваквата состојба може да ви донесе и расправии во кругот на семејството меѓута не отстапувајте од своите ставови и принципи вие сте најдобриот економист во семејството запамтете го тоа. почетокот на месецот не е добар за учениците и студентите можни се разни проблеми како доцнење со рокови, тешки задачи и сл. исто така тешко ќе се концентрирате а комуникацијата со професорите ќе ви биде доста лоша. издржете до празниците, набрзо потоа ситуацијата се менува во ваша корист.


Љубов

Април е доста напријатен месец за љубовта на Раковите. Доста напнати денови како во љубовта така и во комуникацијата со блиските, ќе бидат обележје на првата декада од месецот. Постојано ќе барате начин да избегате од гужвата, навечер ќе останувате дома во куќен амбиент, покрај книга, компјутер, тв и сл. излегувањата на бучни места каде што има поголема гужва на луѓе едноставно ќе ве иритираат, ваквата состојба ќе потрае до 22 Април кога Меркур влегува во знакот на Бик и состојбата делумно ќе се подобри. Периодот од 22 до 30 април можеби е најсреќен за љубов па обидете се барем во ово период да ги средите односите со партнерот, да најдете нов партнер доколку немате и се разбира да ги средите и односите во семејството. Сакате да имате возбудлив живот, а воопшто не го загледувате лицето во вашата непосредна средина кое е подготвено да ви го понуди тоа. Кај вас љубовта ќе се случува сосема спонтано и ќе умеете да уживате во неа. Положбата на Венера укажува на можност за заљубување во личност од вашата деловна средина. Не се исклучени и тајни авантури, но тие можат да внесат хаос во вашиот живот. Можеби би било добро да го слушате вашиот внатрешен глас кој алармира. Поселдната декада од месецот ќе можеите да се впуштите во љубовни возбудувања без многу обврски меѓутоа она што го барате а тоа е стабилна љубовна врска тешко ќе можете да го најдете во овој месец. Работите целосно се подобруваат некаде после втората половина од Мај. Младите Ракови ќе имаат проблеми со искреноста често ќе лажат без причина, а и лесно ќе бидат фатени во лагата. Раковите во брак минуваат низ просечен период без многу возбудувања. Обврските во семејствот нема да ви дадат доволно време да му посветите на партнерот иако максимално ќе се трудите тоа да го направите.


Здравје

И покрај бројните неприлики на деловен плане сепак ќе ве прати добро расположение преку целиот месец. Ќе чуствувате голем прилив на енергија кој благо ќе почне да се губи од средината на месецот. Жените ќе страдаат од некои гинеколошки проблем, а бременте и ќе чуствуваат тешкотии и би било добро во овј период повеќе да одмараат. Ако сте пушач намалете со цигарите или барем почесто бидете на свеж воздух. Исто така не се изложувајте на големи климатски промени доколку имате чувствителни бели дробови. Во последната декада од месецот ќе бидете психички понемирни а тоа може да предизвика прекумерно конзумирање на храна што ќе ви донесе некој килограм повеќе, а можеби и проблем со маснотиите во крвта.


Совет

Навикнете се да бидете поскромни бидејќи со ваквата состојба за брзо време ќе бидете сосема незадоволни.


Идеален партнер

Најпријатно ќе се чуствувате во друштво на Биковите иако поенкогаш нивната претерана чвуствителност помалку ќе ви оди на нерви. Идеалите на овие комбинација се куќа опкружена со цвеќиња, сигурен имот покрај вода и богата маса. Во домаќинството соработуваат одлично, на маса се веселат покрај јадењето, но во креветот се е млитаво и неспретно, повеќе надујаност отколку коитус. Иако Бикот е конзервативен има големи сексуални потреби и Ракот користејки ја својата бујна фантазија може да се обиде да спречи појава на досада во нивниот однос. Бракот на оваа комбинација е цврст, затоа што во сферата на корисното и материјалното остануваат заедно со куќата, децата и обичаите, и се додека ги врзува нема страв од раскин.