СКОРПИИТЕ
ТОЈ - Мажот Скорпија е од оние кои секогаш војуваат. Потрудете се и тоа да не биде со вас. Сешто работи работи многу страствено и тука нема да можете да се извлечете, освен ако не му се случи, претераните сексуални активности да му потрошат преголема количина на неговата снага или да го совлада некоја болест. Но брзо ќе се закрепне затоа што овој човек не ги победува само другите, туку тој знае дека победите над самиот себеси се најважни. Длабок е и аналитичен, но сепак многу сумничав и несигурен во се околу себе,  затоа што тешко го одделува својот ум од својот темперамент. Ако е духовно поразвиен, исклучително е поштен и посветен е на големи животни задачи. Ако неговата физичка снага е многу поголема од духовната, може да се препушти на патолошко однесување, да ужива во зло, да натрупува несреќа во себе и околу себе, неспособен да застане. Во семејството склон е на голем број деца за кои ќе се грижи, посебно за нивната материјална сигурност. Но со овој човек не е лесно да се живее. Старомоден е, традиционалиста, посебно при поделбата на машки и женски. Сексуалните ексцеси, често се дел на неговото однесување према жените. Себичен и посесивен. И колку да е длабок и посветен на својата љубов, многу е подобар како љубовник отколку како сопруг. И ако не е во брак тоа нема да го задржи пред препреките на неговите желби. Овој маж не отстапува дури ни кога тргнал во потполно крива насока. Но треба да се каже дека има многу разлижни Скорпиони. Овдека ќе ги најдете и оние со многу скромни барања, со скоро аскетски начин на живот. Ова е знак на загатката и тоа е можеби најдобар совет на секоја жена која сака да го задржи овој човек: не дозволувакте да ве реши набрзина, но не се противете гласно, туки тивко однатре. Се додека ве истражува нема да има ни време ни волја да ве исцрпува. Тоа ќе го прави сам со себе, а за тоа има доволно снага и за него нетреба да се плашите.

ТАА - Жената Скорпија е во многу работи слична на својот на својот маШки зодијажки партнер. Ако е повеќе примитивна, нејзинити длабоки инстинкти е скоро невозможно да се задржат под контрола. Страствена и посесивна, храбра и многу лојална на мажот кој го сака. Најголемата опасност доаѓа од можните трансформации на чувствата на љубов во чувства на омраза. Доколку е повредена нема да ви прости, со истиот жар ќе продолжи да се однесува према вас, но овојпат и со длабока потреба да ви се одмазди. Оваа жена или сака или несака, никогаш не е рамнодушна, а кога сака, тогаш тоа мора да биде јак маж, некој на кој ќе се гордее. Бракот го сваша многу озбилно и тука е прилично старомодна. Домашните работи најчесто се нејзини работи и не е ништо помалку способна од жената Рак или жената Бик во уредувањето на домот. Скорпионката сака лукзузни работи и поседува добар вкус во местењето и средувањето на куќата. Сепак кај оваа жена многу тоа зависи од интензитетот на нејзините чувства. Сешто работи работи со целото срце иако нејзините реакции на животот се многу реални и својот маж го гледа прилично јасно и се разбира точно. Ако сте од оние мажи кои се допрени од чудесните импулси што обично ги зражи жената Скорпион, спремете се: нејзините апетити се огромни, посебно во сексот. Оваа жена нема да може да ја тропи незадоволеноста. Поголемиот број на жени Скорпиони имаат темен тен и темни очи. Нивниот изглед е таинствен и на многумина им се чини дека овие жени гледааат низ нив и продираат до дното. Љубомората и бесот се уште две чести карактеристики на Скорпионките. Тие имаат добро и долго паметење и често рано во животот ги откриваат задоволставата на физичката љубов. Најмногу ги привлекуваат искусни мажи, полни со самодоверба, со квалитети на водачи. Чистотници или премногу срамежливи и физички слаби мажи не се пожелни како партнери на жената која веќе на прв поглед делува како еротска слагалица. Ова е и една од потребните особини на мажот на Скорпионката, а тоа е да знае да сложува коцки, да знае да ја дешифрира загатката на оваа жена, да знае да завлезе во длабочините на нејзината природа и се разбира да излезе повторно. Жената Скорпион е фатална и незаборавна. Ако сте доволно храбри, осмелете се, доживувањето ќе биде исто така фатално и незаборавно.