Април
Работа

Првата недела од месецот планетите не се поволно поставени за Скорпиите, па очекувајте неприлики во деловните односи посебно во односот со колегите и постарите личности. Подоцна за сите свои акции ќе се каете и ќе ви треба многу труд да ја вратите состојбата на почеток. Бидете малку поприсебни во конфликтините ситуации, обидете се да ги контролирате своите емоции. Исто така постојано ќе го наметнувате своето мислење и своите методи на работа, при тоа мислејќи дека секогаш сте ви ево право. Сето ќе биде добро ако при себе имате некој роден во знакот на Риби или Бик кој познавајќи го вашиот темперамент ќе се однесува флексибилно. Проблемот ќе биде доста голем ако до вас имате соработник роден во вашиот знак или некој во огнените знаци. Втората декада од месецот ви е прилично добра, состојбата со комуникациите се разведрува, енергија ќе имате доволно, меѓутоа сеуште нагло и нетактички ќе реагирате. Во овој период ќе имате доста кратки патувања, па сите работи кои се поврзани со комуникација ќе бидат добро аспектирани. Исто така занимањата поврзани со финансии, економија и образование добро ви се аспектирани, па искористете ги вашите таленти за подобрување на материјалната состојба. Финансиската состојба ќе ви биде особено важна преку целиот април од една страна ќе трошите премногу, а од друга страна ќе сакате нешто да заштедите за подозцна да можете да ги исполните вашите авантуристички идеи. Голема е вероватноста во тоа да не успеете и на крајот сепак да се потпрете на подршката од вашето семејство, односно од родителите. Кон крајот на месецот можна е некој хонорарна работа со која ќе стекнете добра заработка меѓутоа ќе ви послужи само за подмирување на долговите. Втората и третата декада од месецот се доста поволни за студените и учениците. Во првата декада избегнувајте ги расправиите со професорите.


Љубов

Љубовта нема да биде на посакуваното ниво преку целиот месец постојано ќе бидете во некаква потрага по љубов која често ќе ве доведува до депресија. Меѓутоа она што е најважно е дека периодот на кризите помина, сега треба уште малку да издржите до наредниот месец кога состојбата во љубовта значително ќе се подобри. Ќе уживате во друштвото на пријателите посебно на оние од спротивниот пол и можеби токму тука ќе најдете делумно емотивно задоволство кое ќе ви помогне да го пребродите овој период. не си дозволувјате пријателствата да ги претворате во љубовни врски бидејќи нема да успеете во тоа, а од друга страна ќе ги зигубите и пријателите. Со влегувањето на Сонцето во знакот на Бик помалку ќе ви се врати самодовербата, меѓутоа сеуште ќе бидете сами или ќе се наоѓате во врска од која нема да бидете задоволни. Онашто е најважно е дека малку попозитивно ќе гледате на работите и со многу поголема надеж. Доколку сте во трајна врска разбирање од партнерот ќе имате преку целиот месец можни конфликти ќе се појават на самиот почеток меѓутоа набрзо ќе се решат. Разговарајте отворено прифатете компромис, бидете малку послободни ако тоа ви треба, меѓутоа немојте да ја прекинувате врската. Скорпиите во брак првата декада ќе ја поминат доста напорно и тешко, доста малку време ќе нјадат за партнерот, а и тоа што ќе го најдат ќе го поминат во расправии и решавање на одамна заборавени проблеми. Втората и третата декада ќе бидат доста попријатни некои настани во семејството ќе успеат да ве зближат со партнерот со тоа и да ви ја хармонизираат врската. Односот со децата ќе ви биде доста пријатен можни се мали недоразбирања и расправии во почетокот на месецот на релација внук-дедо.


Здравје

Поставеноста на планетите навестуваат голем прилив на енергија во првата половина од месецот, која би требало максимално да ја искоритите. Потребно е да ја надополните потрошената енергија, која на моменти ви беше доста потребна. Затоа одмарејте повеќе дружете се со блиските и пријателите и не се оптоварувајте со непотребни проблеми. Доброто расположение е предуслов за добра психофизичка состојба, посебно кај пречувствителните како што сте вие. Срцевите болни родени во првата декада нека водат повеќе грижа за своето здравје во третата декада од месецот кога Марс планетат на енергијата ќе го напушти пријателскиот знак на Риби. Посебно да бидат внимателни на исхраната и да не претеруваат со алкохолот.


Совет

Разговарајте отворено прифатете компромис, бидете малку послободни ако тоа ви треба, меѓутоа немојте да ја прекинувате врската.


Идеален партнер

Идеален партнер за овој месец е Овенот. Ви треба некој борбен како вас за заедно да можете да ги преброите престојните проблеми, меѓутоа вашата страст може да ја смири единствено Овенот. Тврдоглавоста и самоволието е прво што се забележува кај оваа силна комбинација. Дуплиот Марс со добра доза на Плутон, овозможува овие луѓе да постигнуваат се што ќе посакаат. Меѓутоа амбициите често им се пренагласени, затоа што се свртени во повеќе насоки. Оваа комбинација дава нестрпливост, енергичност и е доста тешка за околината. Се одликуваат со огромни резерви на снага. Нивната таинственост колку што е привлечна толку е и блкефирање. Сепак оваа е машка комбинација и не е пожекна да ја имаат личностите од понежниот пол.